Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP ADÓ 2012 Banki tranzakciós adó - Tranzakciós illeték 2013-tól
Banki tranzakciós adó - Tranzakciós illeték 2013-tól

A kormány tranzakciós adó (vagy tranzakciós illeték) bevezetését tervezi minden pénzmozgással kapcsolatos műveletre. Orbán Viktor szerint nagy valószínűséggel ez csak 2013-ban jelenik majd meg. Erről a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt.

A banki tranzakciós adó várható mértéke 1 ezrelék lesz, amely Orbán Viktor szerint nem okoz jelentős megterhelést sem a vállalatoknak, sem a lakosságnak.

Az új adónem a fokozatosan megszűnő bankadóból kieső bevételeket pótolná. A jelenlegi elképzelések szerint adó terheli majd a csoportos beszedési megbízásokat, a sárga csekken történő befizetéseket, a pénzátutalásokat valamint a készpénz befizetéseket és kivételeket is. Az új adónem a tervek szerint legalább 100 milliárd forint bevételt jelentene a költségvetésnek.

A banki tranzakciós adó a banki ügyfeleket (tehát végső soron a lakosságot) terhelné, azt a bankok fizetnék be a költségvetésbe, természetesen továbbháríthatják azt ügyfeleikre.


 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu