Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP ADÓ 2012 Köznevelési törvény 2012 - Új pedagógus életpálya modell
Köznevelési törvény 2012 - Új pedagógus életpálya modell

Köznevelési törvény 2012

2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről. A törvény célja olyan köznevelési rendszer megalkotása volt, amely elősegíti a gyermekek, fiatalok harmonikus lelki, testi, értelmi fejlődését és felelős állampolgárokat nevel. Kiemelt célja volt a törvényalkotónak, hogy a nevelés-oktatás eszközeivel a társadalmi leszakadást megakadályozza és a tehetséggondozást segítse.

Kötelező óvoda 3 éves kortól

A köznevelési törvény meghatározza az óvodai nevelés szakaszát, amely a gyermek hároméves korában kezdődik, és addig az időpontig tart, ameddig a gyermek a tankötelezettség teljesítését meg nem kezdi. Az óvodai nevelési év az óvodában szeptember 1-tõl a következő év augusztus 31-ig tartó időszak.

A tankötelezettség korhatára 16. év

A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. Ha a gyermek az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, a kormányhivatal a szülő kérelmére szakértői bizottság véleménye alapján engedélyezheti, hogy a gyermek hatéves kora előtt megkezdhesse iskolai tanulmányait. A tankötelezettség a tanuló 16. életévének betöltéséig tart.

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről, részletesen foglalkozik a pedagógusok feladataival, munkájával, továbbképzésével.

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről, a Magyar Közlöny 2011. évi 162. számában jelent meg.Kapcsolódó hírek:
Újabb hírek:
Korábbi hírek:

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu