Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor ADÓZÁS 2013 TEÁOR számok 2013 - TEÁOR 2013 számok letöltése
TEÁOR számok 2013 - TEÁOR 2013 számok letöltése

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

A gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere az Európai Uniónak a statisztikai regiszterre vonatkozó tanácsi rendelete alapján készült. 2008. január 1-ől a TEÁOR ’08-at kell alkalmazni a gazdasági egységek főtevékenységének meghatározására.

Főtevékenységnek a végzett tevékenységek közül azt a tevékenységet kell tekinteni, amelyik a legnagyobb mértékben járul hozzá az adott egység összes hozzáadott értékéhez. A főtevékenység részesedése nem kell, hogy meghaladja az 50 százalékot.

A TEÁOR számok rendszere - LETÖLTÉS

TEÁOR 2013 számok - Részletes ismertető - LETÖLTÉS

TEÁOR 2013 számok - Lista - LETÖLTÉS

TEÁOR 2013 számok - Módszertani útmutató - LETÖLTÉS

Azokat a tevékenységeket, amelyek részesedése a hozzáadott értékből általában kevesebb, mint a főtevékenységé, másodlagos tevékenységeknek nevezzük. Ezek végterméke külső fél részére értékesített termék vagy szolgáltatás.

Kiegészítő tevékenységről akkor beszélünk, ha a tevékenység csak azt a gazdasági egységet szolgálja, amelyikhez tartozik, a termék vagy szolgáltatás nem része a gazdasági egység végtermékének.


 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu