Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP Friss hírek 10% kedvezmény az energia díjból, de ezt igényelni kell - EON bónusz kedvezmény - Friss információk itt
10% kedvezmény az energia díjból, de ezt igényelni kell - EON bónusz kedvezmény - Friss információk itt

Egy éven keresztül 10 százalékos kedvezményt nyújt az energiadíjból az EON azon ügyfeleinek, akik az elmúlt időszak gazdasági nehézségei ellenére is pontosan fizették villanyszámláikat az idei évben. Az ún. Bónusz Kedvezmény 2010. október 1-jétől november 30-ig az E.ON online ügyfélszolgálatán keresztül igényelhető. A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették, ők akár átlag 4-5 ezer forintot is megtakaríthatnak egy év alatt.

A kedvezménnyel kapcsolatban az EON részletes tájékoztatását itt olvashatja:

1. Ki jogosult a Bónusz Kedvezmény igénybevételére?
Minden olyan lakossági E.ON ügyfél, aki 2010. január 1-jétől rendelkezik élő és folyamatos egyetemes szolgáltatói villamosenergia-szerződéssel, és az ehhez kapcsolódó Partnerszámához tartozó összes fogyasztási helyen villanyszámláit minden hónapban pontosan fizette.
(Ha 2010. január 1-je óta egy vagy több költözés történt, de az E.ON-nal fennálló szolgáltatói szerződés nem szűnt meg, és ugyanazon a néven folytatódott, összesen 1 hónapnyi szüneteltetéssel az ajánlat még igénybe vehető.)

2. Mikor lehet kérni a Bónusz Kedvezményt?
2010. október 1. és november 30. között bármikor.

3. Hogyan lehet igényelni a Bónusz Kedvezményt?
Igénylésre csak online ügyfélszolgálaton van lehetőség. Itt ellenőrizheti, hogy a Partnerszámához tartozó fogyasztási helyeken nyilvántartásunk szerint teljesülnek-e a kedvezményhez szükséges feltételek, és ha igen, a Bónusz Kedvezmény - Általános tájékoztató és a jogosultság feltételei elfogadását követően már igényelheti is! Elszámolásunkban az igénylés napjától kezdve 1 éven keresztül a kedvezményes tarifát érvényesítjük Önnek. (Ha például az igénylés 2010. október 14-én történik, a kedvezmény a mindenkori A1 tarifából 2011. október 13-ig érvényes.)

1.Lépjen be online ügyfélszolgálatunkra!
2.Válassza a "Bónusz Kedvezmény" menüpontot!
3.Olvassa és fogadja el az Bónusz Kedvezmény - Általános tájékoztatót és a jogosultság feltételeit, és kattintson a "Tovább" gombra!
4.A megjelenő listából válassza ki, hogy mely fogyasztási hely(ek)re szeretné igénybe venni a Bónusz Kedvezményt!
5.Kattintson a "Tovább" gombra, majd erősítse meg az "Elküld" gombbal a kiválasztott fogyasztási helyeket!
6.Rendszerünk az igénylés dátumától kezdve 1 éven keresztül biztosítja Önnek a 10% kedvezményt az A1 tarifa díjából
7.

Az online ügyfélszolgálaton megadott e-mail címére automatikusan visszaigazolást küldünk Önnek az igénylés regisztrálásáról és részletes tájékoztatást a Bónusz Kedvezményről


4. Kell szerződésmódosítást vagy új szerződést aláírni?
Nem, a kedvezmény igénybevétele nem jár szerződéskötéssel vagy módosítással.

5. Miből jár a kedvezmény és mennyi?
A Bónusz Kedvezmény a jogosult ügyfelek számára 10%-kal alacsonyabb villamosenergia-díjat garantál 1 éven keresztül a mindenkori lakossági A1 egyetemes szolgáltatói tarifa Egyetemes A1 kedvezményes és Egyetemes A1 díjából is. Az ún. éjszakai (vezérelt) B tarifára és más tarifákra nem vonatkozik a kedvezmény.

6. Mit jelent az, hogy pontos fizetés?
Teljesítésnek nem az utalás vagy a csekk postai feladása, hanem az összeg megérkezése minősül. A feladást követően pár nap eltelhet, míg számlánkon a fizetett összeg megjelenik. Bónusz Kedvezményünk szempontjából pontos fizetésnek minősítjük, ha a számla összege a fizetési határidő + 8 napon belül számlánkon megjelent.

7. Mi történik Bónusz Kedvezmény igénylése esetén a kézhez kapott részszámlákkal?
Ha már megkapott 1-2, esetleg 3 darab részszámlát, akkor ezeket fizesse be az esedékességkor, a kedvezményt regisztráljuk az adott naptól és a különbözetet a leolvasást követő elszámoló számlájában visszamenőleg jóváírjuk Önnek. A következő részszámlákat már a Bónusz Kedvezménnyel kapja majd meg.

8. Miért fordulhat elő, hogy Bónusz Kedvezmény igénylését követően a korábbi, magasabb tarifával kapja meg számláját?
Előfordulhat, hogy számláit az igénylés napján már legyártottuk Önnek. Ebben az esetben sem kell aggódnia, fizesse be az esedékességkor, mi a kedvezményét érvényesítjük az adott naptól. A már elkészült számlák sztornózása és újraküldése helyett a különbözetet a leolvasást követő elszámoló számlájában visszamenőleg jóváírjuk Önnek. A következő részszámlákat már a Bónusz Kedvezménnyel kapja majd meg.

9. Kell-e mérőállást diktálni az igényléskor?
Nem. A Bónusz Kedvezmény miatt nincs szükség rendkívüli diktálásra. Fogyasztását automatikusan és időarányosan az igénylés napjával megosztjuk, és elszámolásában érvényesítjük. Ha mégis diktál, akkor a diktált mérőállás képezi a megosztás alapját. Tapasztalatunk alapján jól beállított részszámla esetén a két érték között nincs jelentős eltérés, ezért nem szükséges a rendkívüli diktálás.

10. Hogyan jelenik meg a Bónusz Kedvezmény a számlán?
Az igénylés dátumát követően elkészülő számláiban a kedvezmény időszaka alatt külön soron Bónusz Kedvezmény elnevezéssel tüntetjük fel számláin a 10% kedvezményt negatív előjellel, hiszen a kedvezmény összege a végösszegből kerül levonásra.

11. Több fogyasztási hely esetén csak egyszerre lehet mindegyikre igényelni?
Nem. 2010. október 1. és november 30. között bármikor ellátogathat online ügyfélszolgálatunkra, rögzítheti a fogyasztási helyet és jogosultság esetén igényelheti a Bónusz Kedvezményt. Ebben az esetben a különböző fogyasztási helyekre érkező számlákon eltérő időszakra vonatkozik majd a kedvezmény, de mindenhol 12 hónap lesz.

12. Költözéskor automatikusan érvényes a Bónusz Kedvezmény az új lakásra is?
Költözéskor a Bónusz Kedvezmény "költöztetése" nem automatikus. Kérjük, amikor jelzi költözését, kezdeményezze a kedvezmény beállítását az új címre!

13. Ki nem igényelheti a Bónusz Kedvezményt?
Bónusz Kedvezményt nem kaphat olyan ügyfél, aki nem az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lakossági ügyfele. Fontos továbbá, hogy:

1.A Bónusz Kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze, tehát nem igényelhetik azok az ügyfelek, akik dolgozói, ún. C tarifán vételeznek.
2.Előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztási helyre a Bónusz Kedvezmény nem kérhető.
3.A Bónusz Kedvezmény csak az áramszolgáltatásra vonatkozik, földgázra nem.
4.Aki 2010. január 1-je óta nem fizette pontosan a Partnerszámához tartozó összes áramos fogyasztási helyén a villanyszámlákat, nem jogosult a Bónusz Kedvezmény igénybevételére.


 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu


Hozzászólás csak regisztrált felhasználók részére engedélyezett.
Kérjük regisztráljon oldalunkon vagy jelentkezzen be!