Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP Friss hírek Gázártámogatás 2012 - 2013 - Igénylőlap letöltés
Gázártámogatás 2012 - 2013 - Igénylőlap letöltés

Földgáz árkedvezmény

Minden háztartás, amely önálló felhasználási hellyel és 20 m3/h óra alatti gázmérővel rendelkezik, évenként és felhasználási helyenként az I. árkategória szerinti kedvezményes díjszabással vásárolhat 41040 MJ földgázmennyiséget.

Nagycsaládos kedvezmény

A nagycsaládosok ezen mennyiségen felül további kedvezményre jogosultak. A három gyermekes családok felhasználási helyenként és naptári évenként 61560 MJ (41040 + 20520 MJ), a negyedik gyermektől számítva gyermekenként további 10250 MJ értékű gázmennyiséget vásárolhatnak kedvezményesen.

Gázártámogatás igénylése

A gázártámogatás nem jár automatikusan, az igénylőlapokat 2012. szeptember 1. és 2012. szeptember 30. között a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához lehet benyújtani.

A Magyar Államkincstár Megyei Igazgatósága 2012. november 15-ig elbírálja a benyújtott kérelmeket, és erről határozatban értesíti a kérelmező személyt. A megállapított gázártámogatási kedvezményt 2013. január 1-től lehet igénybe venni határozatlan időre. A gázártámogatási kedvezményt mostantól nem kell évenként igényelni, az mindaddig megilleti a jogosultat, amíg a jogosultság feltételei fennállnak.

A jogosultsági feltételek megszűnését, illetve a kérelemben szerepeltetett adatok megváltozását a változás bekövetkeztétől számított 15 napon belül be kell jelenteni a kedvezményt megállapító állami szervnek.

Gázártámogatási igénylőlap letöltése

Gázártámogatási nyomtatvány - Gázártámogatási igénylőlap letöltése

Gázártámogatási igénylőlap útmutató letöltéseKapcsolódó hírek:
Újabb hírek:
Korábbi hírek:

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu


Hozzászólás csak regisztrált felhasználók részére engedélyezett.
Kérjük regisztráljon oldalunkon vagy jelentkezzen be!