Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP Friss hírek Költségvetési törvény 2012 - Adó 2012 - Bérkalkulátor 2012
Költségvetési törvény 2012 - Adó 2012 - Bérkalkulátor 2012

Költségvetési törvény 2012 - Adózás 2012. A kormány elfogadta és az Országgyűlés elé terjesztette a 2012-es költségvetés tervezetét. A 2012. évi költségvetés a kormány szerint egy országvédelmi költségvetés, amely az európai uniós válságzónától való elrugaszkodást valósítja meg.

A 2012. évi költségvetési célok legfontosabb feladata, hogy csökkenteni kell az államadósságot, munkahelyeket kell teremteni, az otthonteremtést támogatni kell, a devizahiteleseket meg kell menteni és nem utolsó sorban meg kell valósítani az arányos adórendszert. A tervek szerint a 2012. évi infláció 4,2 százalékos lesz, az államadósság 72 százalékra csökken.

 

2012. év végére Magyarország befejezi az arányos, egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóra való átállást, az adójóváírást és a félszuperbruttó rendszert megszüntetik. A 202 ezer forint feletti bruttó jövedelmek esetében továbbra is megmarad a félszuperbruttó rendszer, ezt majd csak 2013-ban szüntetik meg.

Az áfa 25 százalékról 27 százalékra emelkedik, ebből 150 milliárd forint az országvédelmi alapba kerül. A kormány nem tervezi sem az 5 sem a 18 százalékos áfakulcs alá tartozó termékkör szűkítését vagy bővítését. A társas vállalkozások a minimálbér másfélszerese után fizetnek majd egészségügyi járulékot.

Matolcsy György elmondta, hogy a Kormány otthonteremtési programot indít 2012-ben, amelynek keretében a gyermeket nevelő és gyermeket vállaló családokat támogatják egy új lakásvásárlási támogatási rendszerben. Erre 6,5 milliárd forint lesz a költségvetésben.Kapcsolódó hírek:
Újabb hírek:
Korábbi hírek:

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu


Hozzászólás csak regisztrált felhasználók részére engedélyezett.
Kérjük regisztráljon oldalunkon vagy jelentkezzen be!