Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP Friss hírek Pedagógus béremelés - Bértábla és életpálya-modell
Pedagógus béremelés - Bértábla és életpálya-modell

Pokorni Zoltán még a választások előtt nyilatkozott a magyar közoktatás helyzetéről és a pedagógus életpálya-modell bevezetését ígérte. A pedagógusok fizetésemelése is állandó témává vált, a FIDESZ-kormány is jelentősen emelné bérüket. Hoffman Rózsa, az oktatásért felelős államtitkár szerint akár 200%-al is lehetne emelni a pedagógus fizetéseket.

Mivel azonban a mai gazdasági helyzetben erre nincs pénz, MR1-Kossuth rádió szerint marad a  jelképes béremelés. Az oktatásért felelős államtitkár akkor látja megvalósíthatónak a jelentősebb béremelést, ha az ország meg tudja teremteni az egymillió munkahelyet, és azt értelmes munkával meg is tudják tölteni. Megjegyezzük, hogy az egymillió munkahely megteremtését a FIDESZ gazdasági programja szerint 10 év alatt kell teljesíteni. A Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában Hoffman Rózsa államtitkár kifejtette, hogy akár már jövőre életbe léphet a pedagógus életpálya-modell, amely szerint kevesebb terhet raknának a pályakezdőkre, csökkentenék a nyugdíj előtt álló pedagógusok munkaidejét, és féléves szabadság járna annak a tanárnak, aki új tankönyvet ír, vagy az iskola pedagógiai programjának átdolgozásán munkálkodik.Kapcsolódó hírek:
Újabb hírek:
Korábbi hírek:

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu


Hozzászólás csak regisztrált felhasználók részére engedélyezett.
Kérjük regisztráljon oldalunkon vagy jelentkezzen be!