Kérje Ön is adózási híreinket!

Hírlevelünk küldését bármikor megszüntetheti.

ADÓHÍREK - Adózás - Nyugdíj - Bérkalkulátor - Nyugdíjkalkulátor XMAP Friss hírek Változások szeptembertől - Adóváltozások, foglalkoztatás, támogatások változása
Változások szeptembertől - Adóváltozások, foglalkoztatás, támogatások változása

Jelentős változások lépnek életbe  2011. szeptember 1-től, így a szociális alapú gázár- és távhő ár-támogatás helyébe lép a lakásfenntartási támogatás, változnak az álláskeresési járadékra vonatkozó szabályok, átalakul a bérpótló juttatás és adót kell fizetni a bizonyítottan egészségkárosító élelmiszerek után.

Változnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabályok is. Az eddigi bérpótló juttatás helyébe lép a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, amit csak az kaphat meg aki elfogadja a számára, törvényben előírt feltételekkel felajánlott munkalehetőséget.

 

Az álláskeresési járadék 270 napról 90 napra csökken és négy évről öt évre nő a számbavételi időszak. 1 nap folyósítási időhöz az eddigi 5 nap jogosultsági idő helyett most 10 nap jogosultsági időre lesz szükség. A járadék összegének felső határa a kötelező legkisebb munkabér 120 százaléka helyett a kötelező legkisebb munkabérnek megfelelő összeg lesz.

A teljes munkaidőben foglalkoztatott közmunkások bére szeptember elsejétől 57 ezer, illetve 78 ezer forint lesz havonta.

2011. szeptember 1-től  a lakásfenntartási támogatás jogosultsági jövedelemhatára 71.250 Ft lesz és feltételéül szabják a jövedelem- és vagyonvizsgálatot. A lakásfenntartási támogatást elsősorban természetben kell nyújtani.

Adókötelessé válnak a magas cukor, só vagy koffein tartalmú ételek és italok, mint például a 25 %-nál kevesebb gyümölcstartalmú üdítők, az energiaitalok, chipsek, előre gyártott és csomagolt sütemények, sós snack-ek. Az adó mértéke az érintett üdítőitalok esetében 5, energiaitaloknál 250 forint literenként, az előrecsomagolt cukrozott sütemények esetében 100, snackeknél és ételízesítőknél 200 forint kilogrammonként.

Szeptembertől szabadságvesztéssel is sújthatók a futballhuligánok, a törvény rögzíti azt is, hogy a sportrendezvényekről nemcsak a helyszínen, hanem az odautazás, illetve a hazaút alatt randalírozókat is kitilthatják.

Igényelhető lesz az Agrár Széchenyi Kártya, értéke minimum 500 ezer Ft és maximum 25 millió Ft lehet.

A Tanyafejlesztési Program keretében összesen 825 millió forintra pályázhatnak szeptember 1-től 30-ig az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek.

Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésére, használatára vonatkozó szabályok, így az üzemben tartók nem hivatkozhatnak ősztől külföldi szokásos tartózkodási helyükre a nem magyar rendszám használatakor, azt csak a rendszeres külföldi munkavégzéssel, vagy a magyarországi forgalomba helyezés megkezdésével igazolhatják.Kapcsolódó hírek:
Újabb hírek:
Korábbi hírek:

 
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu


Hozzászólás csak regisztrált felhasználók részére engedélyezett.
Kérjük regisztráljon oldalunkon vagy jelentkezzen be!